Плевнелиев открива форума „Аутсорсинг дестинация България 2015“

rosen_plevneliev

Президентът Росен Плевнелиев ще открие днес в Пловдив форума „Аутсорсинг дестинация България 2015“. Събитието е с начален час 10.40 часа и ще се проведе в зала „Пловдив“ на хотел „Новотел“ (ул. „Златю Бояджиев“ 2).

Втория годишен бизнес форум се осъществява съвместно с Община Пловдив и Индъстри Уоч Груп, както и с официалната подкрепа на Българската аутсорсинг асоциация, БАИТ, ИКТ Клъстер Пловдив и БАСКОМ. Официален хостинг партньор на събитието е ETN Host.

Миналата година събитието успя да събере повече от 250 участника от над 100 компании и бе силно отразено в национални и местни медии. Послужи като платформа за стартиране в Пловдив на няколко от водещите компании в сектора. След големия успех на миналогодишната конференция, целим събитието да продължи тази възходяща тенденция и да се превърне в едно от водещите за страната.

Основна цел на форума и през тази година е да събере на едно място едни от най-значимите компании, експерти, предприемачи и браншови асоциации от сектора на информационните технологии и аутсорсинг процесите. Темите и този път ще са национално значими и обвързани с реалните нужди на пазара: предприемаческа екосистема и образование, привличане на таланти от страни извън ЕС и др.

В Пловдив президентът Росен Плевнелиев ще разговаря с китайска бизнес делегация, както и с представители на Българския център за развитие инвестиции и туризъм в Китай, които организират от 10 до 13 септември 2015 г. фестивала „Киселото мляко – символ на дълголетие“ – Магията на Родопите в с. Момчиловци”.

Срещата ще се проведе в зала „Тържествена“ на Община Пловдив от 11.30 часа. Целта на посещението на китайската бизнес делегация е да засили отношенията между България и Китай в областта на туризма и да популяризира страната ни като туристическа дестинация.

По-късно държавният глава Росен Плевнелиев ще проведе работна среща с представители на високотехнологични компании, базирани в Пловдив, на която ще бъдат обсъдени актуалните проблеми и перспективите за развитие в областта на информационните и телекомуникационните технологии и аутсорсинга.

На форума ще присъства също вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова и Стефан Фрике, изпълнителен директор и ръководител на Консултативния съвет на Германската аутсорсинг асоциация.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top