Пловдивската полиция със съвети срещу крадци

Дългата поредица от празници тази година ще доведе до ново активизиране на крадците на домашно имущество, предупреждават от полицията. Затова МВР разпространи съвети към пловдивчани, как да предпазят жилището си от посегателството на крадци.

Един от най-важните съвети към хората, които съдържа наръчникът от мерки, е да проверяват регулярно изправността на ключалките на входните врати не само на собственото си жилище, но и на входа.

Хората също се притесняват за жилищата си. Затова всеки е предприел различни мерки за защита.  В Пловдив вече доста сгради са подсигурени с видеонаблюдение, а достъпът към входовете е осигурен по електронен път. Други са отишли и по-далеч, снабдили са семействата си с чипове и за личните автомобили, а ценностите си са прибрали в сейф. Според силите на реда е добре и да осигурите сградата, в която живеете с камери.

Жителите на региона разказват, че в някои от селата в областта, след поставянето на видеонаблюдение и ангажирането на охранителни фирми за физическа охрана, набезите са намалели.

Според специалистите хората трябва да обръщат повече внимание на сигурността, защото едно невнимание обръща целия живот. Полицията от своя страна съветва при продължително отсъствие да не уведомявате хора, на които нямате доверие. А също да внимавате с кого контактуват децата ви и да предупредите домоуправителя и съседите си да са по-бдителни, ако непознати обикалят около жилищната ви сграда.

 

 

Подобни статии

Top