Пловдивска учителка поиска от Тотев мерки за сигурност на пешеходците

Пловдивска учителка, блъсната от лек автомобил вчера сутринта на пешеходна пътека на бул. „Никола Вапцаров“ в кв. „Кючук Париж“ писа във Фейсбук на кмета Иван Тотев. В писмото си Теодора Вецова предлага да се вземат мерки срещу безхаберието на водачите, които не зачитат предимството на пешеходците. Преподавателката предлага и варианти да се помогне на пешеходците да осъзнаят, че са с предимство на зебра.

Вижте пълния текст на писмото и картата, на която едва не е сгазена Теодора Вецова:

Моето писмо до господин Тотев ….дано има смисъл….
Господин Тотев,
днес, за съжаление, станах част от статистиката – учителка по английски език блъсната на пешеходна пътека, отивайки на работа. Това се случи на 28.03.2016 в 07.40 на бул. „Никола Вапцаров“ в Пловдив !
Не си зададох въпроса „Защо аз? Защо на мен? Защо се случи?“ – Защото знам отговора, за нещастие, аз и тези няколко милиона, които сме все още тук ….Може да се случи на всеки, по всяко време и навсякъде …. Защото този звяр на 4 гуми, който връхлетя днес върху мен, който е напълно безобиден, ако зад него не стои онзи НАГЪЛ и БЕЗНАКАЗАН ИНДИВИД – ШОФЬОРЪТ, …КОЙТО СЕ МИСЛИ ЗА НЕДОСЕГАЕМ! Пешеходните пътеки в Пловдив са нещо, което е трън в очите на шофьора, за тях това е пречка, не е нещо, което е част от Правилата за движение по пътищата! Точно на тази пешеходна пътека, където днес се почувствах като някое животно, подхвърляно насам-натам, съм казвала на учениците си, че НИЕ трябва да покажем на шофьорите, че това е място, където пешеходецът е с предимство… По ирония на съдбата, точно днес, в това състояние, което не пожелавам на никого, ме видя и една от тези ученички…. Какъв пример дадохме днес? Аз не искам да съм страхливия пешеходец, който се оглежда като някое, хванато в капан мишле – наляво-надясно, после пак и пак, и пак, докато с “прибежки” и с жестове на благодарност, така умело иронизирани от Камен Донев стигне до заветния тротоар…..Така ли трябва да бъде ….не мисля….и няма да се примиря …
Много ви моля, след като почти 90% от хората не могат сами да осъзнаят как да се държат на пешеходна пътека, ПОМОГНЕТЕ ИМ…Нека да им помогнем ЗАЕДНО И СЕГА, защото после ще е късно … Моите идеи: 1 ) да направите/м светлинни указателни табели преди пешеходната пътека, за да ги предупреждава навреме, че следва пешеходна пътека, 2) можеТЕ/М да организираме специален ДЕН НА ПЕШЕХОДЕЦА – в който групи пешеходци да минаваме СПОКОЙНО по ВСЯКА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА в Пловдив, за да може всеки един шофьор да разбере какво трябва да прави…. 3) да се сложат светофари като крайна мярка…. Можем да измислим/те още много неща, с които да накараме шофьора да осъзнае един единствен прост факт – ЧЕ ОТ НЕГО СЕ ОЧАКВА ДА СПРЕ НА ПЕШЕХОДНАТА ПЪТЕКА!
Ще очаквам вашите адекватни отговор и предложения!

Поздрави,
Теодора Вецова

Снощи кметът Иван Тотев сподели в личния си профил в социалната мрежа писмото на пострадалата учителка. Засега градоначалникът не е оставил  коментар.

Подобни статии

Top