Пловдивска фондация даде почетен знак на Кристиано Роналдо

Международният комитет по номинациите на Фондация „Помогни на нуждаещите се” удостои с Почетния знак – медал „За хората с добри сърца” суперзвездата на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо. Високото отличие му се присъжда за направеното от него голямо дарение от 7 млн. евро в помощ на децата от Непал, пострадали от разрушителното земетресение.

По най-нова информация, броят на загиналите от катаклизмите на Земната кора от 25 април до сега възлиза на 7736 човека, а броят на ранените 15 908, по данни на местната полиция.

Нека припомним, че това не е първата благородна постъпка на Роналдо. Той заплати мозъчна операция преди време на 10-месечно момче, а през 2004 година той беше в Индонезия, за да помогне на пострадалите от цунами.

Почетният знак-медал „За хората с добри сърца” на фондация „Помогни на нуждаещите се” е учреден през 2002 година. Досега с него са удостоени видни общественици, държавни и духовни дейци, български и чужди граждани „приживе или посмъртно”, както и приятели на България в странство.

Пловдивският поет Николай Гюлев подкрепr инициативата и в свой стил написа:

„Дори многомилионно салдо, не струва колкото жеста на Роналдо!”

Подобни статии

Top