Пловдивска фондация зарадва възрастни хора за Гергьовден (СНИМКИ)

За трета поредна година преди Гергьовден, в пловдивския Дом за възрастни хора с физически увреждания „Хаджи Гьока Павлов“ бе отслужен молебен за здраве по случай предстоящия християнски празник. За 72-та обитатели на дома бе даден и празничен обяд.

Специални подаръци получиха тримата именници в дома, както и писателката Елена Даскалова, която бе рожденичка. За доброто настроение на всички присъстващи се погрижи фолклорно трио „Персенк“. Специални гости на празника бяха Георги Титюков, зам.-кмет „Социална политика и младежки дейности“ и Веселина Ботева, директор Дирекция „Социална политика“ в община Пловдив, с чиято подкрепа се реализира инициативата.

За трета поредна година организираме това благотворително събитие и то се превърна в наша традиция по случай Великден и Гергьовден. Като специален подарък за всички, дарихме и икона на „Свети Георги Победоносец“ за параклиса в дома“, каза Миглена Трайкова, председател на Фондация „Сан Марко М“ и организатор на събитието.

Тя допълни, че фондация „Сан Марко М“, която бе създадена преди четири години, подпомага обитателите на пловдивски социални домове, сираци и хора в неравностойно положение. „Нашата работа е насочена основно в полза на хората“,  обясни Миглена Трайкова и припомни, че първоначално фондацията е била създадена, за да помага на онкоболни.

Създателката на неправителствената организация допълни, че постоянно на възрастните хора от дома се даряват дрехи, материали за техните хобита, а фризьори ежемесечно поддържат косите им. През следващия месец  предстои домът да бъде и украсен с цветя и отвън.

Тази година Фондацията отново ще подпомогне абитуриенти от Дома за лица, лишени от родителска грижа „Княгиня Мария Луиза“ в Пловдив, като организира и финансира баловете на две момчета и едно момиче.

Снимки: Миглена Трайкова 

 

Подобни статии

Top