Пловдивските рокери откриват мотосезона с поход до Бачковския манастир

Пловдивските рокери откриват мотосезона с традиционния си поход до Бачковския манастир днес. Точно в 12.30 ч. братята на вятъра ще потеглят от сборния си пункт на ул. Данаил Николаев, където се намира известното рокерско кафене. Преди това мотористите ще бъдат благословени от поп Данчо.

По традиция домакин на събитието е клуб „Вагабондс“, а 22-ри март – Първа пролет, е традиционният ден, в който се слага началото на мотосъборите. Поканени са всички рокерски клубове от цяла България.

И тази година лидерът на пловдивското рокерско братство „Вагабондс“ Иван Капитана ще поведе мотошествието към Бачковския манастир. Там братята на вятъра ще запалят свещи – една за мотора и една за моториста, за да бъде годината здрава, безаварийна и успешна.

Миналата година за първи път на събора се събраха рекордните над 1000 души.

Във връзка с провеждане на традиционното откриване на Първа пролет, организирано от пловдивското мотобратство “Вагабонтс”,  за времето от 9.00 ч. до 12.30 ч. днес ще бъде спряно движението по ул. ”Генерал Данаил Николаев” в отсечката между бул.”Руски” и бул.”Васил Априлов”, съобщават от ОДМВР.  Очакват се затруднения и временни промени в организацията на движението в град Пловдив за периода от 12.30 ч. до 13.30 ч. по бул.”Васил Априлов”, бул.”България”, бул.”Цар Борис ІІІ Обединител” , бул.”Найчо Цанов”, Асеновградско шосе.

За времето от 13.30 ч. до 18.30 ч. са възможни и затруднения по направлението: Пловдив – Асеновград – Бачково и в района на Бачковски манастир.

Мерки за сигурност: 

Пловдивската полиция призовава водачите на автомобили да изпълняват стриктно разпорежданията на контролните органи по време на въвеждане на временната организация на движеното за недопускане на необосновани затруднения на трафика по посочените маршрути.

 

 

Подобни статии

Top