Пловдивските студенти все по-скромни в купона за 8 декември - DC news

Пловдивските студенти все по-скромни в купона за 8 декември

Пловдивските студенти все по-скромни в купона за 8 декември

Празникът на студентите 8 декември по цял свят много си прилича и същевременно доста се различава. Но най-важното за бъдещите висшисти във всяка точка на света се обединява в няколко думи: колкото се може по-весело и колкото се може по-запомнящо. Събиранията по квартири, общежития, заведения и хижи са незаменим източник на забавления по време на следването.

Днес повечето студенти търсят възможно най-евтиния вариант за прекарване на празника, но пък повечето са категорични, че дори с малко средства, ако компанията е весела, то купонът е гарантиран.

Пловдивските студенти също са известни с нестандартните си решения за отбелязване на най-важния ден през академичната година. Лучия, която следва право и в момента е втори курс, сподели, че все още няма представа как ще отбележи празника. Миналата година заедно с колегите си, студентката е купонясвала първо в Планет клуб, а в по-късните часове и в Грамофона.

Ще остане в Пловдив и тази година, тъй като по думите й, вече е късно да се резервират хотели и вили извън града. Но не съжалява, тъй като така ще спести доста средства, които ще инвестира в квалификацията си като правист. Колеги са й предлагали оферти за хижа за по 30 лева, но тя е сигурна, че в Пловдив места ще се намерят. „Никой няма да ни откаже на този ден, тъй като всички искат да печелят“, завърши Лучия.

Веско, Валентин и Йоана следват Международни икономически отношения (МИО) и това е първата им година в ПУ. В курса са повече от 70 човека и е невъзможно да се съберат заедно, затова празнуват на групи.

Те обаче се оказаха най-големите ентусиасти, защото са решили да запомнят първия си 8 декември с пътуване извън Пловдив. Веско вече стяга багажа за вила край Асеновград, която е на негов колега и затова ще му излезе „по-тънко“. Вальо и Йоана пък ще бъдат на хотел, на 20 км, от Пловдив. Признават, че са разгледали доста оферти и в един момент така са се объркали, че са решили да теглят жребий.

Полина вече е приключила следването си като бакалавър  и сега преследва магистърска степен. Филоложката е избрала да празнува в Пловдив, защото спред нея е напълно излишно да се похарчат 500 лева в курорти като Банско и Пампорово.

„Повечето хора от курса ми работят и не могат да си позволят да пътуват извън града.“, споделя Поли. Живее в града под тепетата вече 4 години и е сигурна, че в пловдивските клубове стават най-добрите купони.

Помолихме я да даде и няколко съвета за предстоящия празник на по-младите си колеги. „Да не смесват питиетата, да заложат на танците и да помислят за предстоящата сесия“, лаконична бе тя. Пожеланието й към всички празнуващи е да се забавляват максимално, защото приятелствата и спомените по време на студентските години остават за цял живот.

 

 

 

 

Подобни статии

Top