Пловдивските таксиджии искат въвеждане на минимална тарифа

Пловдивските таксиджии искат въвеждане на минимална тарифа

Пловдивската асоциация на таксиметровите шофьори ще излезе с предложение за минимална тарифа за пътнически превоз в рамките на града, съобщи  председателят на организацията Диян Станев. Точната цифра ще бъде ясна до дни и ще бъде предложена на вниманието на Общинския съвет. От Асоциацията са провели и разговори с местната власт за прекратяване на порочните практики с неправомерно високите цени на някои от такситата. Председателят на Асоциацията на пловдивските таксиметрови шофьори Диан Станев коментира, че с въвеждането на минимална тарифа услугата няма да се оскъпи, но ще се повиши качеството на обслужването.

Трябва да има минимална тарифа, както и максимална, за да може хората като се качат на радиофирма, а не на автогараджии, да знаят, че услугата е точна и няма един вид „помпите“ и нерегламентираните неща, с които им вземат по 20 лв. за 3 км, обясни Станев.

Летният сезон традиционно е слаб, казаха още от Асоциацията. С предстоящите нововъведения от бранша се надяват да фиксират поне 10-процентова печалба, за да може да се инвестира в нови автомобили. Най-голямата пречка са модерните вградени чипове с дистанционно управление, които изкуствено завишават цените.

Асоциацията на таксиметровите шофьори в Пловдив е сравнително млада организация, която беше учредена тази година. В нея членуват близо 700 шофьори, като организацията се опитва да защитава правата им и да им осигурява по-добри условия на труд.

 

Подобни статии

Top