Пловдивският културен институт отвори врати

Кметът на Пловдив Иван Тотев откри първия в града културен център. Идеята е той да се превърне в място, което ще предоставя нови възможности за развитие на проекти в сферата на културата, изкуствата, фолклора и спорта.

Институтът разполага с шест зали, които са специалнo приспособени за различни занимания и мероприятия. Основна задача е да се подпомага работата на професионални изпълнителите и любители. Амбициозният проект се реализира с подкрепата на Фондация „Пловдивски културен институт“ .

Идеята е на дългогодишния оперен изпълнител Пламен Колев. Функционаленият дизайн на сградата предоставя възможност за провеждане на различни културни и музикални прояви, изложби, спортни и театрални занимания. В шестте зали ще се провеждат уроци по спирални движения , свободни и народни танци и духовни практики.

В центъра се намира и най-голямото училище за съвременни хип-хоп танци в България. Акцент в дейността на Пловдивския културен център ще бъде работата с децата и предоставяне на възможности за развитие чрез различни форми и индивидуален подход. В центъра вече е открита и първата изложба. Художникът Илиян Колев излага 17 платна, изпълнени с техники с маслени и акрилни бои върху платно.

Подобни статии

Top