Пловдивският съд остави перача на пари зад решетките

Задържаният участник в мащабната схема за пране на пари Радомир П.,  за който DCNEWS вече ви съобщи ТУК, остава в ареста с постоянна мярка задържане под стража, съобщиха от пресцентъра на Пловдивския окръжен съд.

44-годишният Радомир П. от Велико Търново бе арестуван при разследването на Окръжна прокуратура – Пловдив, отдел „Икономическа полиция“ при ОД на МВР – Пловдив и активното сътрудничество с правоохранителните органи на държавите-членки на ЕС по разследването, свързано с мащабната схема за пране на пари, при която от чужди търговски дружества по банкови сметки у нас са били преведени и изтеглени над 2 млн. евро и предотвратено изтеглянето на други 5 млн. евро.

Спрямо него са предявени обвинения, че като подбудител и помагач, в съучастие с трима от останалите обвиняеми по делото, в периода от 23.11.2015 г. до 04.01.2016 г. в Пловдив и във Велико Търново, при условията на продължавано престъпление, е участвал в пране на пари в особено големи размери – над 900 000  евро.

Съдът прецени, че 44-годишният мъж от Велико Търнов може да извърши и друго престъпление, макар да няма опасност да се укрие. Мярката му може да бъде обжалвана в тридневния законен срок пред Апелативния съд.

Припомняме, че в момента обвиняемите за пране на пари по мащабната афера вече са 11, като спрямо 6 от тях е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража.

Разследването продължава в тясно сътрудничество със съдебните и правоохранителните органи на държавите, имащи отношение към случая. Продължава и издирването на един от участниците в схемата – Георги Христов Георгиев, управител на „Паола 2015“ ЕООД, Пловдив, на когото е повдигнато обвинение задочно.

Снимка: Архив DCNEWS

Подобни статии

Top