Пловдивски доброволци с демонстрации за международния си празник

Международния ден на доброволеца – 5-ти декември, ще бъде отбелязан днес от доброволното формирование „Пловдив 112“ и служителите на пловдивската Пожарна. Точно в 11.00 часа пред Община Пловдив ще се проведат демонстрации по повод празника. Той се чества за трета година, а подобни инициативи допринесоха за популяризиране и усъвършенстване на взаимодействието между органите на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” и доброволците, посочват от регионалната дирекция.

В 14:30 часа доброволците съвместно с техни колеги от 1ва Пожарна ще проведат демонстрация пред деца от дом „Олга Скобелева“.

На 5 декември преди една година беше учредено пловдивското доброволно формирование „Пловдив 112“. Тогава кметът Иван Тотев връчи официалните документи, карти и значки след завършване на първоначалния курс на обучение. За една година пловдивските доброволци участваха в акции във Варна, Мизия, Димитровград, Марково, Китен, Съединение и др.

Всеки месец се провеждат специализирани обучения за всички членове на отряда, а през октомври част от формированието завърши два специализирани модула в Националния учебен център за реакция при бедствия и аварии в Монтана.

В рамките на немския коледен базар ДФ „Пловдив112“ са подредили къщичка, която е оборудвана с предмети, свързани с дейността им. Там смелите мъже и жени разказват на посетителите за своята дейност и раздават информационни материали за оказване на първа помощ, реакция при различни бедствия и др. В къщичката има и кутия за дарения, които ще бъдат използвани за закупуване на оборудване.

 

Подобни статии

Top