Пловдивски легенди в САЩ си поръчват чеверме по телефона - DC news

Пловдивски легенди в САЩ си поръчват чеверме по телефона

Макар и да живеят на хиляди километри от дома, две легенди на пловдивския футбол ще почетат Великден типично по български, пише „Меридиан мач“.

Както е известно, от години боготвореният от бултрасите Борис Хвойнев и направилият име и с Локомотив, и с „канарчетата“ Стефан Драганов, са се установили на американска земя – в Балтимор, щата Мериленд. Двамата са като братя – бяха заедно и в ЦСКА, където Бо пристигна, когато Чоната вече бе станал шампион с „червените“.

„През годините пътувахме до съседния щат Пенсилвания, за да си купим живо агне от ферма. Приготвя се за печене в рамките на 20 минути. Но вече всичко се модернизира, навлязохме в ерата на технологиите и си поръчваме по телефона. Доставят ти го на място разфасовано – готово за печене в деня и в часа, който си пожелаеш. На този празничен ден май най-трудни се оказват … продълженията.

Тази година агнето е ни го приготвят в едно заведение в Балтимор, така че остава само да се преборим с него“, разкрива Борето Хвойнев.

Естествено, наред със софрата, която е задължителна, ще има и подобаваща забава. Всъщност, Бо и Чоната лесно си намират поводи да се повеселят заедно на маса. При тях стана традиция да разиграват пловдивското дерби на чашка в САЩ, а резултатът се брои в ракии.

Снимка: Меридиан мач

Подобни статии

Top