Пловдивски младежи обсъждат вредата от зависимостите

obshtina_plovdiv (5)

Кръгла маса под надслов: „Днес избираш своето утре!“ ще се проведе днес в Пловдив. Форумът се организира по повод Международния ден на толерантността – 16-ти ноември. Организатори са Общински съвет по наркотични вещества /ОСНВ/ и  Превантивно-информационен център /ПИЦ/ – Пловдив.

В дискусията ще вземат участие 10 отбора от младежки, студентски организации, ученици в гимназиален курс от Пловдив и доброволци към общинската структура, които ще имат възможност да изложат своята гражданска позиция по поставена от съвета по наркотични вещества тема. Всеки отбор ще се състои от двама представители, които трябва да подготвят своята презентация по поставената им тема.

Всеки отбор ще може да направи устна презентация, ще може да изрази позицията си по темите на останалите отбори. Ще има и въпроси от публиката.

Идеята е кръглата маса да получи широк обществен отзвук и да обедини младите хора в каузата „Борбата с наркотичните вещества“.

Сред отборите са представители на ГХП „Св. св. Кирил и Методий“, СОУ „Паисий Хилендарски“, ОМГ „Академик Кирил Попов“, СОУ „Патриарх Евтимий“, Националната Търговска Гимназия, СОУ „Черноризец Храбър“, доброволци, БМЧК и др.

След приключване на изложенията, участниците ще бъдат наградени от председателя на Общинския съвет за наркотични вещества Живка Йовчева.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top