Пловдивски мотористи на протест заради убитите рокери

Пловдивски рокери организират мирен протест тази вечер пред Съдебната палата в града под тепетата заради убитите от укрилия се впоследствие турски гражданин Ферук Бекташ. Протестът е насрочен за 19.00 ч.

Припомняме, че на 24 юли Бекташ уби на пътя край Драгоман Таня и Бойко Бойкови, а след това беше пуснат под домашен арест срещу представен договор за наем на жилище, декларирайки по този начин, че има постоянен адрес. След това турчинът изчезна и оттогава започнаха рокерските протести в столицата.

Бекташ е обявен за общодържавно и международно издирване. От прокуратурата обявиха, че той ще бъде предаден задочно на съда, докато тече издирването му. Рокерите настояват за справедливост и са категорични, че ще бъдат едиини, докато убиеца не се открие и не получи нужното наказание. Те твърдят, че след като никой не си върши работата, те ще бъдат по-силни и обединени отвсякога.

Днес протести освен в Пловдив, ще има и в други градове в страната. Рокерите се организират чрез Фейсбук, а в града под тепетата организатори на протеста са мотоклуб „Бензин“.

„Братя и Сестри, Мото клубове и Свободни мотористи, събираме се пред Съдебната палата в Пловдив да потърсим справедливост за убитите наши колеги!!!
Протестът е МИРЕН!!!”, пишат в социалната мрежа инициаторите.

Снимка: Фейсбук

 

 

Подобни статии

Top