Пловдивски мотористи почитат паметта на загиналите - DC news

Пловдивски мотористи почитат паметта на загиналите

Пловдивски мотористи се събират днес на църквата „Св. Петка“, за да отбележат Деня в памет на загиналите мотористи и в подкрепа на пострадалите мотоциклетисти – 18 септември. Тази година той ще бъде отбелязан за първи път у нас.

„Събираме се, за да почетем паметта на загиналите си колеги със заупокойна молитва за душите им и едноминутно мълчание – мирно, кротко, с уважение и към мъртвите, и към живите. Ще бъдат отслужени и молитви за здраве с надежда, че ще приключим този черен сезон без повече жертви“, казват организаторите. Инициативата е част от социалната мото кампания „Ние сме хора, не “донори”“, която е подкрепена от мото клубове, мото организации и сдружения в различни градове на България.

Протестът е насрочен за 12.00 часа, като само за Пловдив ще започне в 12.30. Освен в града под тепетата, паметта на загиналите ще почетат също клубове от Бургас, Варна, Пазарджик, Петрич, Пловдив, София, Стара Загора, Търговище, Ямбол.

Освен мотористи, в инициативата ще участват също техни близки и граждани. Те ще почетат паметта на загиналите си колеги със заупокойна молитва за душите им и едноминутно мълчание – мирно, кротко, с уважение и към мъртвите, и към живите.

Подобни статии

Top