Пловдивски рецидивисти на съд за кражба на каса с 90 лв.

Дело срещу крадци-рецидивисти влиза в Районния съд, съобщиха от Районната прокуратура в Пловдив. 26-годишните пловдивчани Михаил А. и Михаил Д. са обвинени в това, че в условията на опасен рецидив, задигнали каса с 90 лева от обект за бързо хранене на бул. „Христо Ботев“ в града под тепетата.

Двамата Михаиловци били безработни и наскоро били освободени от затвора В навечерието на Нова година – на 30 декември 2015 г., те се срещнали и решили да оберат пловдивското заведение. В обекта нямало хора, тъй като заведението било затворено за клиенти в 20 часа същия ден. Около полунощ единият от тях разбил с отвертка, предназначена за разбиване на ключалки, малко подвижно прозорче, което служело за гише на обекта, другият го повдигнал и Михаил Д. успял да влезе в помещението. Там взел метална каса с 90 лева и секретен ключ. След това мъжът излязъл през прозореца и  двамата си тръгнали.

Двамата обвиняеми са осъждани многократно, уточняват от прокуратурата. В началото на декември 2015 г. те били освободени от затвора.  Сега обаче те пак са в него, допълват от пресцентъра.

Подобни статии

Top