Пловдивски рокери почетоха паметта на събратята си (СНИМКИ И ВИДЕО) - DC news

Пловдивски рокери почетоха паметта на събратята си (СНИМКИ И ВИДЕО)

С минута мълчание пловдивските рокери от седем местни мотоклуба почетоха паметта на загиналите си във войната на пътя събратя днес. Те се събраха в двора на църквата „Св. Петка“, където бе отслужен молебен за здраве и благополучие на живите мотористи.

Отец Еленко отслужи водосвета и поръси събралите се в двора на храма братя на вятъра. Моторите им едва се побраха в района.

„Днес отбелязваме Деня в памет на загиналите мотористи и в подкрепа на пострадалите мотоциклетисти за първи път. Той се отбелязва всяка година в третата неделя от месец септември“, поясни за DCNEWS Живко Жеков от мотоклуб „Бензин“. Той съобщи, че след службата, рокерите ще преминат в шествие по пловдивските улици и ще отидат до клуба на пловдивските мотористи в близост до стадион „Марица“.

Инициативата е част от социалната мото кампания „Ние сме хора, не “донори”“, която е подкрепена от мото клубове, мото организации и сдружения в различни градове на България.

Пловдивски мотористи почитат паметта на загиналите

Освен в града под тепетата, паметта на загиналите бе почетена още от клубове от Бургас, Варна, Пазарджик, Петрич, София, Стара Загора, Търговище, Ямбол.

Освен мотористи, в инициативата ще участват също техни близки и граждани. Те ще почетат паметта на загиналите си колеги със заупокойна молитва за душите им и едноминутно мълчание – мирно, кротко, с уважение и към мъртвите, и към живите.

Подобни статии

Top