Пловдивски студенти обсъждат пътната безопасност

Дискусия за безопасно поведение на пътя организират студенти от Пловдив.  “Животът е с предимство! Рестартирай правилата!” е мотото на студентски форум по пътна безопасност, който ще се проведе днес в сградата на Европейското училище по икономика и мениджмънт в Пловдив.

Инициативата е на ръководството на висшето учебно заведение и студенти от специалност “Бизнес мениджмънт” и се осъществява с активната подкрепа на Община Пловдив, Пътна полиция и Българска асоциация на пострадали при катастрофи. Съвместната кампания има за цел да повиши вниманието и дисциплината на младите хора към безопасното поведение на пътя за недопускане на тежки транспортни произшествия.

 

За участие в откритата дискусия са поканени преподаватели и студенти от висшите училища в града, които да споделят своите идеи и практически опит в провеждане на мероприятия по линия на пътната безопасност. За първи път у нас студенти се събират, за да дискутират проблемите на безопасността по пътищата. Висши училища ще представят своя опит в организирането на акции за намаляване на произшествията, които вече имат размера на бедствие, по време на форума

В програмата са включени презентации за опасностите, които застрашават не само шофьорите на леки коли, а и велосипедистите, мотористите, незрящите и други участници в движението. Ще има лекции от психолог и лекар за травмите при катастрофи, както и филм, заснет от Асоциацията. Ще бъде прожектиран и филм от служители на пловдивския сектор “Пътна полиция” и представителите на Българската асоциация на пострадали при катастрофи.

На форума ще присъстват заместник директорът на ГДНП старши комисар Благородна Макева, директорът на ОДМВР – Пловдив старши комисар Христо Разсолков, началникът на отдел “Охранителна полиция” комисар Любомир Рашков и началникът на сектор “Пътна полиция” главен инспектор Николина Недева-Джамбова.

Специално е избрана и датата на форума – 27 април, в навечерието на голямото пътуване в почивните дни около Великден и Гергьовден, когато животът и здравето   на стотици хиляди   българи ще зависят от спазването на правилата за движение.

Снимката е илюстративна

Подобни статии

Top