Пловдивски тв журналисти с европейска награда за разследваща журналистика

Предаването на БНТ2 – „Време за губене“  получава награда в категорията „Разследваща журналистика“ за 2016-та година и се нареди сред най-добрите телевизионни програми, произведени от европейските регионални телевизии.  PRIX CIRCOM  е награда на Асоциацията на Европейските Телевизии – CIRCOM. Тя се присъжда за продукции, отличаващи се с високо качество и професионализъм, свързани с актуални европейски постижения и тенденции.

Тази година сред призьорите е и киноложкото предаване на пловдивския Радио-телевизионен център „Време за губене“, което е отличено като първи подгласник в категорията за „Разследваща журналистика“ за разследването си за отровените кучета в града под тепетата. Автори на разследването са репортерът Нели Ангелова, продуцентът Камен Коларов, операторът Виолин Палейков и монтажистът Нончо Нончев, а автор на „Време за губене“ е шефът на телевизионния център Десислава Шишманова. Повече за разследването и резултатът от него вижте ТУК и ТУК!

Като последица от работата на тв екипа Районната прокуратура в Пловдив започна проверка за на дистрибуторите на препарати за растителна защита. Предполага се, че именно с такъв препарат са отровени кучетата. Открит бе и пропуск в нормативната уредба при продажбата на опасните препарати.

През 2016-та година наградата PRIX CIRCOM се връчва в 10 категории, като са били оценявани рекорден брой – 246 програми. Във всяка от категориите 14-членното жури определя победител и подгласник на победителя. Единственият отличен български участник е киноложкото предаване „Време за губене“, като то се нарежда сред продукциите на водещи телевизии като BBC, SVT, FTV, TG4  и др.

Носителят на голямата награда ще бъде обявен след месец и заедно с останалите призьори ще бъде награден на гала шоуто по време на конференция в Пловдив на 19 май в Дома на културата „Борис Христов“.

Подобни статии

Top