Пловдивски ученици провериха колко са грамотни

gramotni_li_sme (6)

За втори път тази година започна кампания „Грамотни ли сме?”, организирана от община Пловдив, отдел „Образование” и Общински детски комплекс – Пловдив.

Целта на кампанията е да провери знанията и уменията на учениците по български език. В рамките на 60 минути се провежда тестово изпитване за три групи ученици: ІV клас, VIІ клас и ХІ-ХІІ клас.

Задачите са разработени за трите възрастови категории и са насочени към функционалната грамотност на учениците, като тестът за VІІ клас следва вариант от препитването за външно оценяване по български език.

„Дойдох, за да изпробвам знанията си и да проверя дали съм научила нещо в училище. Тестът беше лесен и ако има такъв конкурс пак ще дойда” сподели четвъртокласничката Десислава Ненова.

„Надяваме се кампанията да се превърне в традиция за Пловдив, защото акцентира върху проблемите за грамотността на българските ученици” каза за DCNEWS Красимир Христов, главен експерт в отдел „Образование“ в община Пловдив.

Близо 800 ученици от всички училища в Пловдив са подали заявка за участие в кампанията. След като станат ясни резултатите, на най-добре представилите се ще бъдат раздадени награди.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top