Пловдивски ученици ще почиват на Халкидики

Най-добрите ученици от паралелките с изучаване на гръцки език от СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – Пловдив ще получат като награда посещение на образователен летен лагер на полуостров Халкидики в Гърция през август. Децата ще посетят южната ни съседка за 5 дни, където ще се запознаят със страната и с езика в реални условия.

Наградата е осигурена от преподаватели и директори от град Солун (Република Гърция), които са от различни степени на образованието – от детската градина до гимназиалния етап на образование. Общото между всички тези преподаватели и директори е работата им по различни екологични проекти. Те посетиха СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – Пловдив по случай националния празника на Република Гърция (25 март) и решиха да направят изненада на децата от паралелките с гръцки език като предоставят базата си в периода около 15 август за да може децата да почустват истинската атмосфера на Гърция.

При обиколката си в училището преподавателите и директорите останаха очаровани и приятно изненадани от добрите познания на децата по гръцки език, а също и от работата и усилията на директорите и учителите спрямо образованието на децата.

Междувременно в училището бе отбелязан и националния празник на Гърция с много песни и стихотворения на гръцки език. Бе представена и презентация за остров Миконос и неговите забележителности. Ангел Станков от паралелката с профил музика вдигна публиката на крака с изпълнението си на бузуки.

СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” Пловдив е единственото училище в Южна България, с изучаване на гръцки език.

Подобни статии

Top