Пловдивски учители се отказват от цветя в името на благородна кауза

Учителите от ОУ „Княз Александър I” в Пловдив благородно се отказаха от букети за последния учебен ден. Те отправиха призив към родители и деца, вместо да купуват цветя, да дарят парите в подкрепа на училищната Вокална група „Сладурана”.

Преподавателите решиха да се включат в благотворителната инициатива в подкрепа на училищната Вокална група „Сладурана”. Талантливите момичета с ръководител г-жа Донка Гугова спечелиха голямата награда „Гран при” на националния конкурс „Път към славата” в София в началото на тази година и имат възможност да представят България на международен конкурс в Италия този септември.

За да могат Сладураните да заминат, стартира благотворителна кампания, в рамките на която бе проведена изложба на картини под патронажа на председателя на Общинския съвет арх. Илко Николов. Талантливите момичета изнесоха и благотворителен концерт за съученици, приятели и учители в своето любимо училище.

По време на кампанията откликна и водеща транспортна фирма от Пловдив, откъдето обещаха да осигурят безплатен автобус за децата. На призива на родители и преподаватели се отзоваха редица фирми и граждани, като в банковата сметка на Сладураните вече има над 4 200 лева. За да могат всички Сладурани да заминат в Италия, са необходими още 5 000 лева.

За съжаление Вокална група „Сладурана” получи отказ за финансиране от община Пловдив в лицето на кмета г-н Иван Тотев, но талантливите деца се надяват, че това няма да ги спре да осъществят мечтата си да представят достойно Пловдив – Европейската столица на културата, на италианска сцена.

Банковата сметка за подкрепа на ВГ „Сладурана”:
ЦКБ АД , клон Пловдив
CECBBGSF
IBAN:BG40 CECB 9790 1024 2827 00
На името на учителката по музика Донка Гугова

Подобни статии

Top