Пловдивското рок общество дари апаратура на Интензивната детска клиника на УМБАЛ „Св. Георги“

Рокобществото дари монитор на детска клиника

Монитор за ранно диагностициране за нуждите на Интензивното отделение на Детска клиника на УМБАЛ „Св.Георги“ бе закупен и дарен с приходите от благотворителния концерт в пловдивския рок клуб ПОЛИНЕРО плейс. Със събраните вечерта на 21 февруари точно 1600 лв. беше закупен въпросният монитор за ранно диагностициране, който е последна дума на техниката.

Не може да не споменем и благородния жест на фирмата-доставчик – ИЛАН Медицинска Апаратура ООД, която доплати и купи по-голям и по-скъп монитор за 1900 лв.

Благородната инициатива за подпомагане на детската клиника на Университетска болница започна месец преди Коледа 2014г. от група ученици от Строителния техникум в Пловдив начело с Мариела Колчагова. В акцията без хонорари се включиха музикантите от пловдивските банди Krossfire (Bulgaria), IVORY TWILIGHT, Wild Horses и Breaking Sunrise, като голямо лично дарение направи вокалистът на Krossfire – Димо Петков. За успеха допринесе и мощното присъствие на рок-общността в клуб ПОЛИНЕРО плейс.

Апаратурата вече се използва в Детската клиника на УМБАЛ „Св.Георги“. Медицинският персонал мина кратко обучение и мониторът влезе в действие за един от малките пациенти – Петьо от Панагюрище, който се оказа и фен на Рока!

Заедно можем! Long live R’n’R!

Подобни статии

Top