Пловдивчанинът Виктор Празов с приз от „Полицай на годината“

Полицейски инспектор Виктор Празов от група „Бързо реагиране“ към отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР – Пловдив получи втора награда по време на церемонията за „Полицай на годината“ днес в София.

Пловдивският полицай получи приза заради инцидент на 7 април миналата година, когато при обход в пловдивския квартал „Коматево“, той забелязва съмнителното поведение на двама мъже и предприема проверка. В единият от тях открива плик с марихуана, а в последствие в дома му – 150 грама хероин, везна, газови пистолети, преправени в бойни, с боеприпаси за тях.

Месец по-късно инспектор Празов участва в задържането на барикадирал се в дома си психично болен мъж на „Преспите“. При проведена съвместна операция със служители на Специализираният отряд за борба с тероризма и ГД „Криминална полиция“ той взема участие в залавянето на особено опасни криминално проявени лица.

Четири индивидуални, четири колективни, две поощрителни награди, както и специална награда за граждански принос към работата на полицията бяха връчени на 21-ото издание „Полицай на годината”. Церемонията е съвместна инициатива на Министерството на вътрешните работи и фондация „Доверие и закрила“. Тя поощрява полицейските служители и колективи, проявили висок професионализъм и постигнали значими успехи в противодействието на престъпността, опазването на вътрешния ред и гарантирането на сигурността на българските граждани.

Снимка: cross.bg

Подобни статии

Top