Пловдивчанинът, който се опълчи на Марадона, продължава да се бори за живота си! (ВИДЕО) - DC news

Пловдивчанинът, който се опълчи на Марадона, продължава да се бори за живота си! (ВИДЕО)

Аян Садъков продължава да се бори за живота си

Пловдивчанинът, който се опълчи на великия Диего Армандо Марадона, е не по-малко великата легенда на Локомотив – Аян Садъков. По време на Световното първенство по футбол в Мексико през 1986-а година, техничната „осмица“ играе и в четирите групови мача, като в единия сблъсък показва невероятните си качества срещу голямата звезда Марадона.

Гаучосите ни побеждават тогава с 2:0, а после печелят и световната титла, като бият Германия с 3:2, а Дон Диего е избран за най-добър играч на първенството. Нашите правят 1:1 с Италия с гол на Наско Сираков, постигат същия резултат и срешу Корея с попадение на Пламен Гетов и не успяват да продължат напред. А с огромна заслуга за играта на лъвовете е Аян Садъков, който е обявен за най-добре представилия се български футболист на световното. Той е и рекордьор по участие във всички национални отбори на България – 80 мача и 9 гола за „А“ националния отбор (1981-1991), 25 мача и 9 гола за младежкия тим и 40 мача с 15 гола за юношеския тим.

Днес обаче съдбата е отредила бате Айко, както го наричат неговите приятели и фенове, да се бори ежечасово за живота си. Той страда от болестта амиотрофична латерална склероза (АЛС), заради която милиони хора по света се заляха с кофи ледена вода. Благотворителната кампания продължава, като в нея вече се включиха футболисти, отбори, фенове, ММА-състезатели и медии.

 

Подобни статии

Top