Пловдивчанин в ареста за цигари без бандерол за 100 хил.лв.

Пловдивската районна прокуратура задържа и повдигна обвинение на 41-годишен мъж за държане на цигари без бандерол за 100 000 лева, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.  Срещу Недуин Р. от Пловдив е повдигнато обвинение за държане на акцизни стоки без бандерол в големи размери.

На 19 февруари /петък/ при акция на „Икономическа полиция“ и сектор „Специализирани полицейски сили“ при ОД на МВР-Пловдив е бил извършен обиск в товарен автомобил „Мерцедес Спринтер“, с пловдивска регистрация, който се намирал в складова база в Пловдив. В каросерията е имало поставена подвижна стойка за превозване на алуминиева дограма. При проверката под нея е открит специален тайник, в който са намерени 14 000 кутии цигари без бандерол от една и съща марка, всички на обща стойност около 100 000 лева. Те са били иззети под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив.

Недуин Р. е бил задържан в склада, пред който е бил паркиран товарния автомобил с цигарите. С постановление на наблюдаващия прокурор той е задържан за срок от 72 часа.

Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив продължават активните процесуално-следствени действия по случая – разпити на свидетели, назначаване на експертизи и др.

Подобни статии

Top