Пловдивчанин в затвора заради цигари без бандерол за 187 515 лева

Районна прокуратура-Пловдив повдигна обвинение срещу Георги Г., на 49 години от Пловдив, по бързо производство за държане на акцизни стоки – цигари без бандерол.

На 8 април 2016 г., Служители на отдел „Икономическа полиция“ в Пловдив, претърсили на 8 април два автомобила използвани от Георги – товарен автомобил – „Фиат“ и лек автомобил – „Опел Астра““, паркирани пред складово помещение на ул. „Брезовско шосе“. При претърсванията от колите били иззети общо 25 002 кутии с цигари или 500 040 къса, всички без бандерол, на обща стойност 187 515 лева. Цигарите са от различни марки. Също така са иззети и автомобилите, в които са били намерени цигарите.

Георги Г. е задържан за срок от 72 часа.  Предстои на 12 април 2016 г. Районна прокуратура – Пловдив да внесе в съда обвинителен акт по бързото производство срещу Георги.

Установено е, че до момента той е осъждан пет пъти, като две от присъдите са за придобиване на подправени ценни книжа – акцизни бандероли за спиртни напитки. Те са влезли в сила съответно през 2007 г. и 2009 г. Третата присъда е за държане на склад на акцизни стоки – цигари с филтър и бутилирани алкохолни напитки без бандерол, когато такъв се изисква по закон, и е влязла в сила през март 2012 г. Георги Г. е бил осъден на три години лишаване от свобода при строг режим.

Подобни статии

Top