Пловдивчанин даде 7 340 лв. по схемата „пострадал от катастрофа роднина“

telefon

84-годишен пловдивчанин плати 7340 лева за спешно лечение на пострадал от катастрофа роднина. Според информацията, вчера, около 17.30 часа, пенсионерът станал жертва на телефонни измамници, приложили му познатия сценарий.

След като бил въведен в заблуждение, че синът му е претърпял пътен инцидент и се нуждае от спешна операция, възрастният мъж предал парите на явил се пред дома му непознат. Разследването по случая е предприето от служители на Второ РУ.

Същия ден и колегите им от Трето РУ започнали работа по сигнал за пострадал от измама. Около 10.30 часа 77-годишен жител на областния град бил заговорен на улицата от двама мъже, представили се за чужденци.

Те му поискали услуга – да им предостави пари, в левове и валута, за да ги сравнят и проверят истинността на банкнотите, които носели. Без да се двоуми пловдивчанинът дал на непознатите 350 евро и 400 лева, а като гаранция за връщането им получил ръчен часовник от жълт метал.

След като се разделил с мъжете и повече не ги видял заедно с парите си, потърпевшият разбрал, че е бил измамен и се обадил в полицията.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top