Пловдивчанин е първият българин на световното по снукър! (СНИМКИ)

snukar2

Пловдивчанинът Ивайло Пеков е първият българин, който ще участва на Световното първенство по снукър, което ще се проведе в Шефилд, съобщава Българската снукър федерация. Той достигна до квалификациите за основната схема, след като спечели специалния турнир на четиримата най-добри български състезатели, организиран от федерацията.

На финала Пеков срещна друг млад пловдивчанин – Христо Сираков, като го победи с 10-7 фрейма. Дмамата стигнаха до този сблъсък след като отстраниха съответно с 6-3 Сашко Димитров (Петрич) и с 6-4 Братислав Кръстев (София).

Ивайло за втори път е замесен в исторически момент за българския снукър и то отново във връзка със световно. Първият път беше на Световното за аматьори в Латвия в края на 2013-та година, когато на 5-ти декември – на връх рождения ден на идола Рони О`Съливън, Пеков направи първата българска серия от над 100 точки на официален турнир, а именно 108 в мача си след излизане от груповата фаза на турнира.

Сега, само година и половина по-късно, ще се бори на професионалната световна сцена! От 8-ми до 15-ти април Ивайло Пеков ще се състезава на квалификационния турнир за Световното първенство по снукър в спортен център „Пондс Фордж интернешънъл” в Шефилд.

А българските любители на този интелигентен и труден спорт вече се готвят да го видят на18-ти април в основната схема и в Крусибъл!

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top