Пловдивчанин обжалва 15-годишна присъда за опит за убийство

Отложиха делото на Иван Бижев да декември

Пловдивският апелативен съд отново ще гледа днес делото по жалба на 22-годишния Иван Бижев. Младежът, който получи 15 години затвор от Окръжния съд за това, че прободе на 7 места в корема 27-годишния Денислав Хаджиев от Смолян в пловдивска чалготека през 2012-година, обжалва присъдата си пред Апелативния съд днес. Той получи тежкото наказание, след като бе признат за виновен за опит за умишлено убийство.

Бижев е осъден да плати и кръвнина от 70 хиляди лева за причинените вреди на жертвата, а другите подсъдими по делото за екшъна край Водната палата от 2012-та Красимир Монов и Тодор Донев се разминаха с глоби от по 2000. Те получиха глобите за побоя над приятеля на Денислав Марио Мелемов, син на смолянския кмет.

Драмата се разиграла на 01 декември 2012 г. около 1 часа. Иван Бижев и приятелите му отишли в „Планета Пайнер” и след като се повеселили, към 4,30 решили да си тръгват. Пред заведението се срещнали с група младежи, между които и пострадалите Денислав Хаджиев и Марио Мелемов. Разменили помежду си реплики, които прераснали в свада и масово меле. Донев и Монов започнали да удрят Мелемов, а Бижев намушкал 7 пъти с нож Хаджиев. Лекарите едва успели да спасят младежа.

На предишното заседание стана ясно, че Бижев не се признава за виновен. Днес ще бъдат разпитани свидетели, които ще трябва да изяснят обстановката.

Подобни статии

Top