Пловдивчанин поведе Лудогорец към величието, остават 2 мача до историята - DC news

Пловдивчанин поведе Лудогорец към величието, остават 2 мача до историята

Пловдивчанин поведе Лудогорец

Сегашният наставник на българския шампион Лудогорец Георги Дерменджиев е родом от Пловдив, а във футболната си кариера играе за местния Спартак, Янтра (Габрово) и Славия. Като треньор кариерата му се развива категорично много по-успешно. Отново започва в пловдивския Спартак по времето на брокерите, после започва работа като помощник в големия проект на Гриша Ганчев в Литекс, за кратко е асистент в Ботев през 2008-а година, след това отива в Сливен при Данчо Лечков като помощник и като старши треньор.

Най-големите си успехи обаче постига в Разград, където като помощник печели 3 титли, 2 купи и 2 суперкупи, а през този сезон вече като старши треньор прави най-голямото чудо – влиза в груповата фаза на Шампионската лига. Там Лудогорец се представя блестящо и въпреки загубите затруднява максимално грандовете Ливърпул и Реал (Мадрид), а истинското чудо става у дома срещу Базел с победата с 1:0 дошла след гола на Йордан Минев в добавеното време.

Утре Лудогорец гостува на Базел и ако успее да вземе поне точка, а след това да спре и Ливърпул у дома, нищо няма да му попречи за завърши на второ място в групата и да влезе със златни букви в историята на българския футбол – нещо, което направи Пеневата чета на Световното първенство в САЩ през 1994-а година.

„Този кръг е важен не само за Лудогорец, а за крайното класиране в групата. Равенството ще е успех и може да ни донесе второто място, стига след това и срещу Ливърпул да си свършим работата. Реал (Мадрид) е твърдо на първо място, останалите три отбора се борят за второто. Равенството ще е чудесен резултат, но ние отиваме да играем добре и ако играем така, както ние искаме, да спечелим даже и трите точки“, заяви Георги Дерменджиев преди мача в Швейцария.

 

Подобни статии

Top