Пловдивчани дебатират – искат знаменцата обратно в „Капана“

Свалянето на знаменцата в „Капана“ разбуни духовете в Пловдив. Някои от жителите на града под тепетата се обявиха против отстраняването на цветната инсталация, а други са на мнение, че така творческият квартал на Пловдив изглежда по-добре.

Споровете обаче не стихват и пловдивчани си искат обратно шарените флагчета. Желанието им е до толкова силно, че днес се организира дебат за знаменцата в „Капана“.

Организаторите на дискусията канят всички заинтересовани по темата – живеещи, работещи, организиращи и власт имащи, за да разискват проблема с премахнатите знаменца.

До организирането на този дебат се стигна, след като в началото на миналата седмица флагчетата бяха свалени от фасадите на сградите в „Капана“. Веднага след тяхното остраняване беше организирана подписка, която да върне шарената украса.

Пъстрата инсталацията се появи в „Капана“ през 2014 година и се превърна в неизменна част от квартала.

Днес пловдивчани ще дебатират от 18:00 до 22:00 пред  „Инкубатор“ по темата – как да върнем знаменцата в „Капана“ и защо бяха махнати.

Позицията на Община Пловдив е, че инсталацията е била разрешена само в рамките на „Капана фест“ и най-вероятно ще бъде поставена пак, когато има подобно събитие.

Кой ще победи в „битката“ за знаменцата на „Капана“ предстои да разберем.

А до тогава друга арт инсталация ще виси от фасадите на сградите в творческия квартал. Традиционните за „Капана“ шарени флагчета бяха заменени от не по-малко шарени гащи. Дамски бикини виснаха над главите на пловдивчани в началото на миналия месец. Граждани и гости на града все още се опитват да разгадаят посланието на незнайните творци, които провесиха дамски бикини във всякакви цветове, форми и размери. Арт акцията е със заглавие „Капана суши” и също е благодатна тема за дебат.

Подобни статии

Top