Пловдивчани залагат на качество в чужбина за Великден

Предстоящият Великден е чудесен повод да си дадете малко почивка и да смените обстановката. Освен това времето в средата на април се очертава да е приятно и много дестинации ще предложат забавни мероприятия свързани с празника.

Великден е може би единственият празник през годината, при който се забелязва тенденцията една – две седмици преди това, цените на офертите да падат, а не обратното, коментират от туристическия бранш.

Това е така, тъй като пролетта се явява преходен сезон между зимата и лятото, които са и най-силните сезони за туроператорите. Независимо от призивите на премиера Бойко Борисов за почивки в родината, пловдивчани продължават да залагат на изпитаното качество в чужбина.

Най-търсени и тази година са екскурзиите до близките дестинации – Гърция и Турция. За разлика от други години, когато безспорен хит са хотелите на Халкидики, сега доста търсени са и пътуванията до по-далечните гръцки острови – Санторини, Корфу и Родос.

За  4 нощувки със закуски в  Санторини ще трябва да отделите 480 лв. 3 нощувки в Солун ще ви излязат на половин цена, но тук трябва да си осигурите сами и сутрешното хапване.

По отношение на друга популярна за българите дестинация – Испания, туроператори коментираха, че също има спад в търсенето. Хората не търсят екзотиката, а по-скоро удобство и по-малко време за пътуване. Предпочитат да използват пролетното време за повече обиколки в самите градове, където се настаняват.

Хитът за празниците у нас са СПА почивките, това е тенденция, която се налага през последните няколко години. Почивните дни около Великден не са много и хората решават да си подарят няколко дни релакс в Банско, Велинград или Хисаря.

4 нощувки със закуски и вечери в СПА столицата на България вървят на пакетни цени между 200 и 300 лв. в зависимост от хотела и допълнителните екстри. Значително по-ниски за цените в Хисар – същият пакет излиза около 150 лв.

Средната цена на туристическите пакети за почивните дни около светлия празник е около 220-250 лева, но освен това хората трябва да предвидят и пари за други разходи – атракции, посещения на галерия и музеи, туристически разходки, напомнят туроператорите.

 

Подобни статии

Top