Обновяват с дарения детската онкохематология в Пловдив (СНИМКИ)

Благотворителна кампания за ремонта на детската онкохематология в Пловдив стартираха дарители. Това съобщи за DCNEWS Красимира Стефанова, която е основен инициатор на кампанията.

Клиниката по детска онкохематология на УМБАЛ „Св. Георги“ е в окаяно състояние. В нея с месеци прекарват живота си деца с най-тежките диагнози.

Вижте как изглежда помещението което ще се отремонтира в полза на детска онкохематология:

„Заставайки зад кампанията, Вие подкрепяте онези малки-големи герои, които всеки ден се борят за своя живот с един невидна им, но зъл враг. Враг, които ограбва детството им, ограбва мечтите на родителите. И вместо звънливи детски гласчета, измъчените родители чуват плача и виждат болката която се изписва по личицата на рожбите им.

Гордеем се, че сме европейци, но за съжаление нищо европейско не можем да видим в нашето родно здравеопазване. Всяко едно дете, диагностицирано с коварната болест, прекарва месеци, години в родните клиники. И ако не друго, то ние можем поне да им подсигурим едни наистина нормални условия в които да провеждат своето лечение. Заслужават го те, заслужават го родителите им, както и медиците, които се борят за здравето и живота им.“, ни писа Красимира Стефанова.

Тя съобщи, че детската онкохематология е получила помещение, което ще позволи децата, които са там за вливки, да не са контактни с лежащо болните деца. „Това е от огромно значение, защото знаем, че децата с тази болест са податливи на инфекции. И това е огромен проблем, защото допълнително усложнява състоянието на малките герои“, поясни Красимира.

Тя е категорична, че благотворителната инициатива ще бъде напълно прозрачна и организаторите ще се отчитат всеки ден за постъпилите средства по сметките и как се изразходват.

„Това не е кампания за едно или две деца. НЕ! Тук годишно се лекуват около двеста малки пациента. Ние виждаме тези деца с кампании за лечение в чужбина, но истината е, че ако годишно се запознаем с 20 такива дечица, то броя на болните, които се лекуват в страната е много по-голям“, посочи Краси. И допълни, че ще информира всички кога започва ремонта, докъде е стигнал, кога приключва и кога ще бъде отрязана лентата.

„Ние ще отрежем лентата, но зад нея няма да видим лицата на политици, а именно на тези малки герои, за които Вие сте бели лястовички. Посвещаваме тази кампания на всички малки герои, на бебе Дилян, на малката Але, на Коце, който сега ни радва с палавите си игри… На всички тези малки юначета! Нека прегърнем децата с любов!“, призова Красимира.

Тя съобщи, че вече е намерена фирма, която ще извърши ремонта напълно безвъзмездно. Самият ремонт струва около 60 хиляди лева, съобщи преди няколко месеца Стефанова. Зад каузата е застанала една от българските банки, вече са закупени и 16 инфузомати и 8 стойки, като те са закупени със средствата от постъпилите досега дарения. Стойността им е над 68 хиляди лева. Средствата са набрани изцяло от дарения на хората, съпричастни към съдбата на децата, страдащи от онкологични заоблявания.

DCNEWS се присъединява към призива на дарителите. Нека да помогнем!

Ето и банковата сметка на дарителската кампания: 

IBAN BG31UNCR70001522629464

BIC UNCRBGSF

Титуляр: Варта Минас Шевбечян

 

 

 

 

Подобни статии

Top