Пловдивчани плуват в питейна вода на ул. „Брегалница“ (СНИМКИ)

11058666_483621498468843_6602034248380774258_n

„Новият плаж на Пловдив“ – така е нарекъл една от снимките, които публикуваме, Любомир Чакъров – инициатор на идеята „Аз обичам Пловдив“. Тя е от ул. „Брегалница“, която по думите му е „специална, защото от там минава основен водопровод захранващ улиците „Волга“ , „Данаил Николаев“ и така чак до „Захари Стоянов“. “

Ето какво още пише Чакъров:

Ежедневието на една малка и забравена от община Пловдив и В и К – Пловдив уличка с името „Брегалница“. Тук авариите са нещо абсолютно нормално. За последните няколко месеца хората не помнят вече колко пъти са оставали без вода по цели дни. Ако днес се разходите по уличката може да видите кратерите, които седят и кръпките от предишните ремонти на водната инсталация.

Проблемът идва от старостта на мрежата и голямото количество нови постройки в последните 10 години, които никнат, като гъби около парк „Бунарджика“.

Този случай е един от многото, оставили един голям квартал без вода, а защо никой не оправя тази 200 метрова уличка, оставям отговора на компетентните органи.

Според Чакъров преди два дни на улицата са станали три последователни аварии по водопреносната мрежа – от 12.30 до 20.30 ч. В резултат – цялата улица е била наводнена, вода е имало и в гаражите на някои от къщите.

Любомир Чакъров стартира от утре подписка сред живеещите на ул. „Брегалница“, с надеждата някой да им помогне, за да се реши проблема с авариите и остарялата водопроводна мрежа.

Даниела Добрева

Даниела Добрева следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top