Пловдивчани: Подлезът до Панаира е опасен

18 са подлезите в Пловдив. Голяма част от тях са общинска собственост и се стопанисват от районните администрации. Останалите съоръжения са отдадени на  концесия и наемателите плащат месечни такси на община Пловдив.

Един от тях е и подлеза до Пловдивския панаир. Жители на район „Северен” ни сигнализираха,че от няколко месеца той е в лошо състояние, въпреки че едно от основни задължения на концесионера е да поддържа обекта.

Подземното съоръжение на бул. „Цар Борис Трети Обединител”  е наистина в лошо състояние, въпреки че личат останки от предишен ремонт. Стените са обезопасени, но  въпреки това подлезът  крие рискове  и е опасен за преминаване. Не само заради стърчащите кабели и липсващите решетки на шахтите.

„Обичайното за нашата държава. Нормално е да има кабели и да няма решетки. Напълно нормално е, но трябва да се минава и вечер, защото нямаме избор”, коментират хора от квартала.

Най-големият проблем за пловдивчани, които ползват подлеза е, че липсва осветление. Лампите са разбити и не са подменяни дълго, категорични са хора, които живеят наблизо.

„Със сигурност не е добре и предполагам, че когато вали е доста наводнено тук. И както в повечето подлези в града, и тук състоянието е много лошо“, оплакват се хората.

На 9 декември 2004 година Пловдивският общински съвет е гласувал  подлезът да бъде предоставен за ползване на Панаира. Което означава, че задължението за поддържане на подлеза е единствено на ръководството му.

Срокът на концесията е до 2010 г. с възможност за продължение за още 10 години. Има определена такса за плащане  – еднократна 20 000 лева и годишна  в размер 35%  от брутните приходи  на концесионера за предходната година, но не по-малко от 18 000 лева.

Подобни статии

Top