Пловдивчани преминават през опасен подлез - DC news

Пловдивчани преминават през опасен подлез

Пловдивчани преминават през опасен подлез

Подлезът на бул. „България“, който е в ремонт от няколко дни, е опасен за преминаване, но въпреки това много хора продължават да го използват. От фирмата-изпълнител на ремонта са взети всички необходими мерки за обезопасяването му, но минувачите не се съобразяват с тях. Реконструкцията на подземното съоръжение се наложи, тъй като след пролетните проливни дъждове то се наводни и стана практически неизползваемо.

Подлезът на бул. „България“, който се намира в отсечката между ул. „Васил Левски” и бул. „Цар Борис Трети Обединител” е единственото подземно съоръжение в този участък. Той свързва спирките от двете страни на булеварда и е най-удобният вариант за преминаване за всички от квартала.

Въпреки лошото му състояние и извършващия се ремонт, хората продължават да ползват подлеза. Въпреки, че правим прегради от строителни материали и поставяме обезопасителни мрежи, пешеходците преминават и през тях, коментира Атанас Буюклийски от фирмата, която извършва ремонта. Засега строителите къртят плочките.

Трябва да видим къде е причината да се надигнат настилките, дали е от канала, дали е от водопровод. Има някаква причина, обясни Буюклийски.

Най-вероятно ще се наложи да се подменят тръбите отдолу заедно със сифоните, след което ще се положи нова настилка от плочки. Надявам се, че до края на месец октомври ще е готов ремонтът, коментира кметът на район „Северен“ Ральо Ралев.

Строителите се оплакаха, че снощи е била открадната обезопасителната мрежа и част от дървените палети, останали след доставка на материали. От районната администрация обясниха, че аварийният ремонт е станал възможен, след като Общинският съвет е отпуснал 24 хиляди лева за строителните дейности. Досега основен ремонт на това съоръжение не е бил правен, извършвано е само пребоядисване.

 

Подобни статии

Top