Пловдивчани протестираха срещу намалената присъда на Боскос (СНИМКИ)

prostest_kari (1)

Около 50 души се събраха на протест срещу отменените условни присъди за катастрофата с Катерина Матеева, блъсната от кола на автобусна спирка в Пловдив.

Недоволни от решението на магистратите пловдивчани подготвяха тази изява на възмущение още от петък, когато Окръжният съд постанови глоби от 5 000 и 2 500 лева съответно за гръка Христос Боскос и съпричинителя на пътния инцидент Васил Калев.

Организаторът на протеста Никола Василев, бе категоричен, че са необходими по-сурови наказания за джигитите на пътя. За законодателни промени настояха и граждани, близки и приятели на пострадалото момиче.

Адвокатът на семейството на Кари, Татяна Каменова каза, че е необходимо изготвянето на поправка в Закона, която тя нарече „Поправката Кари”.

Чрез нея Каменова настоя се премахне възможността за налагане единствено на административно наказание и отмяна на присъда в случаите, в които има причинена повече от една телесна повреда.

Припомняме, че отпадна и обезщетението от 12 000 лева, с което щяха да бъдат заплатени множеството операции, извършени на момичето.

По този повод родителите на Кари заявиха, че дъщеря им е останала потресена от неочаквания развой на делото.

От Окръжния съд обаче обясниха, че постановената присъда е предписана императивно в Наказателния кодекс и няма място за тълкувания.

Петя Терзийска

Петя Терзийска следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top