Пловдивчани се жалват от неудобни рейсове на омбудсмана

Jurdekova

С над 50% са се увеличили сигналите, свързани с градския транспорт в омбудсмана на Пловдив. Това става ясно от отчета на градския обществен защитник за второто полугодие на миналата година. Пловдивчани се жалват от липса на видимост за чакащите по автобусните спирки, неудобни автобуси и др.

Двойно са се увеличили сигналите с екологична тематика. В тази група има сериозно разминаване между възгледите на гражданите и концепциите на ресорните инстанции.

Жителите на Пловдив се оплакват също от социалните услуги, които им се предоставят. Това са и преобладаващите сигнали в Пловдив за второто шестмесечие на 2015-та година. Според хората потребността от социални услуги за граждани в неравностойно положение е голяма, но тези услуги са ограничени и като брой и като възможности за предоставянето им. От една страна ограниченията идват заради липса на финансиране, а от друга – заради огромния брой желаещи да ползват тези услуги.

Увеличили са се и сигналите за недостиг на места за първокласници в т.нар. елитни училища. Според хората критериите за класиране са обективни, но желаещите за тези учебни заведения са много, а липсва материална база за разкриване на нови паралелки.

Продължават да постъпват също сигнали, свързани с ремонтите на улици, тротоари, лампи, недостиг на пейки и т.н., както и с устройство на територията.

Все още до омбудсмана продължават да постъпват жалби за междусъседски спорове, събирането на боклука и чистотата на улиците, достъпа до информация, регистрацията на търговски обекти и административното обслужване.

Общо 236 сигнала са подадени за втората половина на 2015 г., като броят на сигналите е с 26 повече, в сравнение със същия период на 2014 г.

Според обществения посредник на Пловдив изнесените му приемни в районните кметства сериозно намалява дистанцията между него, гражданите и връзката с районните кметове.

Снимка: gustonews.bg

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top