Пловдивчани се струпаха на опашка за „Сцена на кръстопът“ (СНИМКИ)

10984557_881784415229946_5125505372351257144_o

Театралният фестивал „Сцена на кръстопът“ се очаква с нетърпение от пловдивчани. Дълги опашки се извиха пред касата на Драматичния театър под тепетата веднага след касто билетите бяха пуснати в продажба, видя репортер на DCNEWS.

Откриването на фестивала е на 10 септември в 19 часа в Дома на културата „Борис Христов“. Представлението е на Пловдивския драматичен театър, който ще представи още едно премиерно заглавие – „Няма ток за електрическия стол“, на 11 септември от 19.30 ч. в Камерната зала на Драмата.

С премиери под тепетата идват и трупите на Театър „София“ – „Ние сме вечни“ от Кирил Буховски, и на Пазарджишкия театър – „Деветият ден“ от Венци Кулев.

„Сцената“ ще представи пред публиката под тепетата най-награждаваните представления на отминалия сезон – „Къщата на гнева“ на режисьора Диана Добрева, „Каквато ме искаш“ – на Теди Москов, и „Семеен албум“ – авторски текст на Малин Кръстев. Спектакълът ще се играе на два пъти заради интереса към него.

Още две заглавия ще се въртят по два пъти заради очаквания интерес – „Няма ток за електрическия стол“ от Александър Секулов (11 и 21 септември) и „Свалячи“ от Елин Рахнев (12 и 13 септември).

Рахнев ще представи пред пловдивска публика и режисьорското си представление „Любовна афера“ с Ернестина Шинова и Димитър Баненкин на 13 септември от 19.30 часа в Камерната зала. Сатиричният театър също ще зарадва почитателите си с любопитно заглавие – „Дакота“ от Жорди Галсеран с Владимир Карамазов, Захари Бахаров, Юлиан Вергов, Александра Василева.

Три са чуждите трупи, които ще гостуват на форума – Мюзикхолният театър „Comme il faut“ от Киев, Държавният театър на Анталия и френската театрална компания „Ив Шьоневоа”.

В съпътстващата програма са включени представяния на книгите на Пенка Калинкова и Николай Ламбрев-Михайловскси, концерт на Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени и Акапела, спектакли на студенти от НБУ и кръгла маса на тема „Новото в новата българска драматургия на 21 век“.

Съорганизатори на феста, чийто арт директор е проф. Стефан Данаилов, са Министерството на културата, Община Пловдив и Драматичен театър-Пловдив.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top