Пловдивчани хапват 500 килограмов козунак

Традиционен 500-килограмов козунак около фонтана на площад „Стефан Стамболов” очаква пловдивчани и гостите на града навръх Великден – днес (16.04.2017 г.) Община Пловдив и Дирекция „Спорт и младежки дейности” отново са подготвили „Великденско детско утро” от 10:30 часа, което ще забавлява малчуганите с разнообразни състезателни игри с куп награди. Освен в спортните семейни надпревари на сцената, децата могат да се включат и в конкурсите „Най-красиво яйце” и „Яйце-борец”, както и безплатната томбола за велосипед от „Верди”.

Организаторите Лили Бързева и Никола Шопов очакват и родителите да се забавляват редом с децата. Ще бъдат раздадени стотици сувенирни награди от вода „Бачково” за децата и луксозни козметични комплекти от „Роза Импекс” за родителите, които се включат в семейните надпревари. За доброто настроение на публиката ше се грижат щурите персонажи –  Готвачът Оле и Здравка Подправкова от общинската кампания „Да сме здрави”. Организаторите призовават родителите да съдействат за спазване на създадената организация на безопасност на децата на сцената и около фонтана с козунака.

Всички усмихнати палавници ще похапнат вкусен козунак от пловдивския хлебен завод „Ритърн”.  Великденският сладкиш ще тежи 500 кг и ще е дълъг 60 метра, колкото е обиколката на кръглия фонтан пред Общината. Над 2000 пловдивчани ще могат да опитат от него, изчисляват производителите. За раздаването на козунака ще се включат младежи от Национален алианс за работа с доброволци.  Празникът ще завърши с масова снимка на сцената пред Общината.

Подобни статии

Top