Пловдивчанка е амбицирана да подобри рекорда на Румяна Нейкова

Новата голяма надежда на българското гребане при жените – 17-годишната пловдивчанка Десислава Георгиева, е амбицирана да подобри рекорда на скиф, записан от олимпийската ни шампионка Румяна Нейкова.

През уикенда Деси спечели бронзов медал от световното първенство за юноши и девойки на олимпийския канал в Рио, а преди това завоюва сребърен медал на европейското първенство.

Самата Румяна Нейкова казва, че очаква от Деси да подобри нейния рекорд. „Всъщност Свилен Нейков и Румяна Нейкова са хората, на които дължим постиженията си“, твърди Стойна Пенелова, треньорка на младата ни надежда в гребането. По думите й методиката за тренировките на Деси е изцяло на Свилен Нейков.

„Аз съм му се доверила изцяло. Вярваме си взаимно. И ако имаме успехи, това са хората, на които те ще се дължат. Знаете, че в това отношение Свилен Нейков е най-добрият. Десито много го обича и му вярва. А когато хората си вярват безрезервно, няма как нещата да не се получат“, сподели Пенелова.

Десислава има предложения от университети в САЩ да учи там и да се състезава за Америка, но засега категорично отказва.

Догодина тийнейджърката минава във възрастова група до 23 години и излиза от тази на девойките. „Като първа година няма да е много лесно. Реално е през нея да не сме сред първите. Разбира се, нищо не може да се каже със сигурност.

Но е важно да работи и да подобрява своите времена. Да тренира здраво. И ако не следващата, то по-следващата година очаквам да сме на челно място сред най-добрите“, казва още треньорката на младата спортна надежда.

 

Подобни статии

Top