Пловдивчанка ограби роднина, купи си кола и компютър

pari2

Съдят 27-годишна пловдивчанка, откраднала 5 000 лева. В началото на март миналата година, около 10:00 часа, 27-годишната Кина С. е откраднала спестяванията на своята роднина Фанка Н. – също от Пловдив.

Фанка Н. работела като чистачка на жилищни сгради в Пловдив. Част от парите, които получавала, спестявала за сватбата на дъщеря си. Събраните пари Фанка Н. винаги носела със себе си в найлонова торба.

В деня на кражбата Фанка оставила чантата с 5 000 лева върху леглото, намиращо се в къщата й на ул. „Асенова крепост“ в Пловдив и излязла да мете двора пред нея, където имало и друга жена. За да отвлече вниманието на роднината си, Кина С. поискала чаша вода.

Докато Фанка носела водата Кина влязла в другата стая на къщата, където била торбата със спестяванията, взела я и избягала. Ограбената видяла как нейната роднина бяга със парите й.

В началото Кина С. отричала да е взела парите, но по-късно признала в полицията за това и разказала, че ги била похарчила за закупуване на лек автомобил, компютър и други вещи.

Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи заседание по делото.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top