Пловдивчанка с 4 медала от Първенство по плуване за ветерани

Пловдивчанка с четири медала по плуване във Велинград

31- годишната пловдивчанка Евелина Иванова спечели 4 мeдала на Държавното първенство по плуване за ветерани, което се проведе във Велинград през уикенда. Спортният клуб Черноморец Бургас взе най-много медали,  в класирането по точки лидер е „Ирис“ Русе. На шампионата бяха подобрени и 21 национални рекорда.

Близо 250 състезатели от 14 клуба взеха участите в 37-то държавно първенство по плуване за ветерани . Първенството се проведе в 50 метров басейн във Велинград с 4 дисциплини

Мога да се похваля със златен медал на 100 метра бруст, 2 сребърни медала на гръб и бътерфлай и 1 бронз на кроул. Най-тежко спечелих отличието на 50 метра бътерфлай , защото дисциплината е много тежка и изисква специална подготовка, сподели Евелина Иванова.

Велинград е домакин на състезанието за втора поредна година. При ветераните жените се състезават след 25 години, а межете след 30.

Възрастовите групи са над 5 години. В моята възрастова група конкуренцията беше сравнително слаба, коментира пловдивчанката.

България разполага с добри плувци и доказателство са последните успехи на Нина Рангелова и Михаил Александров, допълни тя.

 

 

 

 

 

Подобни статии

Top