Пловдив – балканска столица на дизайна от днес

kapana_fest1 (18)

Фестивалът ONE DESIGN WEEK стартира от днес в Пловдив.  В рамките на десет дни над 30 различни локации в града под тепетата ще приютят 200 артисти и дизайнери от 20 страни.

Международният фестивал за дизайн и визуална култура започва в 18 ч. със специална дизайн обиколка на изложбите в Капана, квартал на творчески индустрии, Пловдив.  Тя започва в 18 ч. в Ядрото (ул. Загреб 14). Официалното откриване ще бъде в 19 ч., отново в Ядрото, където ще бъдат представени програмата и основните акценти.

Фестивалът се организира от  платформата за култура „ЕДНО“, в партньорство с Община Пловдив и “Фондация Америка за България”, в подкрепа на Пловдив – Европейска столица на културата

В  21:30 ч. мащабната интерактивна 3D мапинг инсталация “Cnnctr” (Конектор), създадена специално за фестивала, ще превземе  фасадата на бившия Партиен дом (пл. „Централен” 1) в Пловдив. Инсталацията може да бъде управлявана чрез апликацията за smart телефон/таблет – Cnnctr, достъпна за iOS и Android.  Мащабният проект, който се реализира с ексклузивната финансова подкрепа на Programista и любезното съдействие на община Пловдив, може да бъде видян всяка вечер от 21:30 ч. в рамките на фестивала. Концепцията е вдъхновена от дигиталните взаимоотношения между хората и участието им в различни социални

В 22:00 ч. силен музикален старт с парти в Концертната зала на Държавна Опера Пловдив (Площад „Централен“ 1) ще дадат експерименталната аудио-визуална формация и творчески колектив Мелформатор, едно от най-популярните имена от родната парти сцена – DJ дуото  Sirius & Methodikal (Reel Feel) и артистът, известен с перфектен музикален вкус и внушителна селекция от винили – Konstantin Timoshenko (Help Me Jones). Пространството на Операта ще бъде специално преобразено за случая от  аудио-визуална инсталация. За коктейлите и доброто настроение ще се погрижат ABSOLUT. Началото е 22:00 ч., вход свободен.

Съботният ден (20-ти юни) също ще предложи на посетителите на ONE DESIGN WEEK разнообразие от събития.

ONE DESIGN WEEK е международен фестивал за дизайн и визуална култура. Събитието се организира в подкрепа на Пловдив Европейска столица на културата 2019. ONE DESIGN WEEK се организира от платформата за култура ЕДНО.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top