Пловдив догони столицата по ръст на бизнес индустрията

outsource

150 водещи IT компании от цялата страна вече са заявили участие във Втората национална аутсорсинг конференция в Пловдив, обяви зам.-кметът Стефан Стоянов.  Той представи и новия бизнес каталог на Пловдив са описани възможностите, които градът предлага за всеки потенциален инвеститор.

С 15% ръст на индустрията Пловдив се нарежда на второ място след София, където покачването е 16%. Процентът разлика между нашия град и столицата, както и ръстът на заплатите с 22% в индустриалното производство, показва, че усилията ни са се увенчали с успех, допълни кметът Иван Тотев.

Във фокуса на форума на 10 септември ще бъдат темите за образование, новите инвеститори, навлизащи в Пловдив, както  и т.нар. „сините карти” за работници от държави, извън Европейския съюз.

Припомняме, че мащабното събитие на IT индустрията тази година ще се проведе в три панела – „Привличане на таланти извън ЕС”, „Пловдив – атрактивен за IT и аутсорсинг индустрията” и „Предприемаческа екосистема, образование – състояние и перспективи“.

В рззличните панели ще се включат зам.-министър председателят Румяна Бъчварова, председателят на Българската аутсорсинг асоциация Стефан Бумов и директорът на Математическата гимназия в Пловдив Ивайло Старибратов.

Петя Терзийска

Петя Терзийска следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top