Пловдив домакин на националните финали в „А“ група на ББЛ

Двубоите ще се състоят от 7 до 9 юни в зала „Сила“

Пловдив ще бъде домакин на националните финали в „А“ група на Българската баскетболна лига (ББЛ). Двубоите ще се състоят от 7 до 9 юни в зала „Сила“.

Турнирът бе предвиден да се проведе в зала „Бойчо Брънзов“ в Бургас, с домакин Черноморец Black Sharks, но в последния момент домакинството бе отказано поради това, че съоръжението е заето с друго мероприятие, уточняват от ББЛ.

Така финалните срещи ще се проведат в Пловдив, а в първия ден на четвъртфиналната фаза от 14:00 часа ще се срещнат отборите на Миньор 2015 А и Хасково, след което Шоутайм ще се изправи срещу Политехника от 16:00 часа. В последния двубой за деня от 18:00 часа за място на полуфинала ще спорят Балкан А и Черноморец Black Sharks.

Отборът на Хебър (Пазарджик) се класира директно на полуфинал, тъй като неговият съперник – Спортист 1959, е отказал участието си в националните финали поради финансови причини.

През втория ден от турнира ще се изиграят срещите за разпределение на местата от пето до осмо, както и полуфиналите. В неделя предстои големият финал и мачът за трето място.