Пловдив е подготвен за зимата - DC news

Пловдив е подготвен за зимата

Пловдив е подготвен за зимата

Технически преглед на всичките 132 машини на ОП „Чистота“ и фирмата й подизпълнител ще бъде извършен от представители на община Пловдив и сектор „Пътна полиция“. Това съобщи в сутрешното студио на DCTV директорът на общинската фирма Иван Стоянов. Той допълни, че за надлезите, булевардите и улиците има достатъчно спестени количества каменна сол от миналата година, но нови 1400 т. ще бъдат складирани в солището на район „Северен“.

За пешеходните зони и тротоарите ще работим с химически материали като калциев дихлорид и айсмелт. Миналата година се получи добре, защото при снеговалеж работниците излизат на работа в 6.00 часа, а шофьорите дават постоянни дежурства и чрез третирането на площите през нощта, се избягва обледеняването на тротоарите, каза още Стоянов. Той увери, че работят добре със синоптичните служби и редовно следят метеорологичната прогноза.

Редовни дежурства има не само при снеговалеж, но и при ниски температури и мъгла, които са предпоставки за образуване на поледица. Тогава надлезите превантивно се обработват със сол.

 

Подобни статии

Top