Пловдив и Бургас си поделят митницата в Свиленград

От днес Митница Свиленград и Митническо бюро „Свободна зона – Свиленград“ преминават към митниците в Бургас и Пловдив. Те се закриват в 00.00 часа на 11 януари. Решението на правителството бе взето миналата година, а заповедта бе подписана от министъра на финансите Владислав Горанов.

Митническите пунктове жп гара „Свиленград“ и „Капитан Андреево“ преминават в структурата на Митница Бургас. Митническите бюра в Кърджали и Хасково вече ще бъдат към Митница Пловдив. Към пловдивската митница се разкрива и ново митническо бюро „Свиленград“.

Митническите бюра, които преминават в структурата на митница Пловдив ще работят със стандартно работно време от 9.00 до 17.30 часа от понеделник до петък. МБ „Свиленград“ ще работи от 8.00 до 20.00 часа 7 дни в седмицата.

Митническите пунктове, които преминават в структурата на Митница Бургас ще работят на 24-часов режим, 7 дни в седмицата.

Припомняме, че финансовият министър Владислав Горанов обяви, че причината за закриването на митницата са структурни промени, които ще дадат възможност по-добре да се управляват човешките ресурси в Агенция „Митници“. Горанов добави, че закриването е свързано и с корупционните практики, които службите установиха.

Подобни статии

Top