Пловдив и още 10 града протестират в памет на жертвите на пътя

„Аз съм бъдещето! Не ме убивай!“ – под този надслов днес Пловдив ще се включи в мирното Национално шествие в памет на всички загинали по пътищата на България. Протестната акция е организирана чрез Фейсбук от Фондация „Безопасни улици от Валя“.

Това не е шествие на близките на загиналите, както много от вас си мислят. Това е шествие на всички здраво мислещи хора, които искат да останат живи и да отгледат децата си без страх. От мен и теб се иска да отидем там и заедно да защитим Живота!
Колкото сме повече, толкова по-бързо ще бъдем чути! Колкото сме повече, толкова повече хора ще бъдат спасени! – призовават организаторите.

Поводът за масовите протестни шествия е и наближаващата нова учебна година. Вече дори тротоарите, пешеходните пътеки и пешеходните зони не са безопасни, напомнят от неправителствената организация.

Шествията ще се проведат на 05.09.2015 година /събота/, в 18:00 часа. В Пловдив сборният пункт е на площад „Централен“ 1 пред административната сграда на Община Пловдив (бившия Партиен дом). Освен в града под тепетата шествия ще има също в Стара Загора, Бургас, София, Костенец, Панагюрище, Симеоновград, Плевен, Русе, Варна и Пазарджик.

Снимка: архив DCNEWS

Подобни статии

Top